EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Kaip susitvarkyt su su spinoutais

Problemos, triukai, patarimai.
Inventorius

konsultacijos

UNREAD_POST megejas 05 Geg 2005 14:22

plaukioju su FFW 138+9.5+56+tarpine75. daznai pasitaiko spinautas. plaukdamas esu bandes auksciau rasytus patarimus, taciau spinautai vistiek dazni (tikriausiai del tarpines). noreciau patarimo. 1) ar nekeiciant visu kitu parametru ir tarpines, pailginus vaira spinautu sumazetu? jei taip tai kiek bandyt ilgint.ar vairo ilginimas nesukels kokiu nors kitu nepageidaujamu reiskiniu? 2)galvoju apie didesne bure. ar tada nekeiciant visu kitu parametru spinautai butu dar daznesni? 3)gal yra kokia formule kuri suristu bures plota atstuma nuo sarnyro iki vairo ir vairo ilgi ar plota? Labai aciu visiems kas nepatinges ir pakonsultuos.
megejas 202
Skype name - vladas_202
megejas

UNREAD_POST Jezus 05 Geg 2005 15:49

Vel su gedu biski nuomoniu skirtumas gavosi :) Bet siuo atveju tam yra paaiskinimas ir tau teks rinktis kaip derinti inventoriu.

As su savo inventorium beveik visada galiu buti prisikabines (isskyrus beviltiska nurimima) ir problemu del uzkilimo i veja neturiu, nors visada stengiuosi parinkti bure kad plaukti minimaliu greiciu. Aisku su 8.0kv.m. butu kitaip. Gedas kalba apie lentynini inventoriaus derinima kur greitis ir pereboras yra viskas, as apie wave/free, kur patogumas ir ankstyvas glisavimas yra prioritetai, todel pagal reiserius derinu "patogiam“ vandens stumdymui - gikas žemai, trapecijos kilpos per ilgos, sarnyras per toli priekyje. Man pavyzdziui sunku plaukti su studento inventorium, nes trapes per trumpos ir gikas per aukstai, bet uztai kai salygos arsios jis visus slalome pastato i vieta su freestyle lenta :)

Nepatogiai plaukt neglise reikia tik su didelem burem (aukstai gikas) ir RACE trapecijom (zemai kablys). Arba su lentynem sureguliotom vidutinem burem (6.0-7.5).

Siaip as mazai mates pradinuku/vidutinuku su per dideliu sarnyro prispaudimu plaukiant su vidutine/maza lenta, dazniausiai buna atvirksciai.

Sarnyro prispaudimas leidzia anksciau glisuoti (nes didina lentos plota), bet neleidzia taip greitai plaukti (nes didina lentos plota). Vaziuojant nuo bangos, didesnis prispaudimas leidzia plaukti greiciau, nes uodega "nearia" bangos, o lenta graksciai isipaiso i bangos linki, bet cia tik del informacijos pilnumo, o ne todel kad jusu ezere labai dideles bangos ;)

Del greicio tai lapinas kazka minejo kad slalomui galima leisti zemiau gika, tada standziau stovi ir per pereborus neatkelia nosies - gali lekti kaip raketa. Bet del greicio as ne specas, plaukimo stilius zenkliai pasikeite nuo tu laiku kai buvau orientuotas i greiti.

Del FFW nieko nepatarsiu, neisivaizduoju kaip jos elgiasi.
Vartotojo avataras
Jezus

UNREAD_POST Akinys 05 Geg 2005 15:58

Algi, tavo lenta gerai lipa i veja, jei vejo yra pakankamai. Pernai pavasari su tavo lenta (tada ji buvo mano), suplaukiau viena plaukima FW distancijoj (vairas 36, bure 6.2, sako kad pute 15m/s, buvau lygtai 3cias).

Esu plaukes shia lenta su 8.0 bure, bet tai tikrai per didele bure.
Del galines kojos patarimai teisingi. Galine koja galima spaust tik einant dideliu greiciu ir bandant kilt. Leidziantis pavejui reik stovet kaip fotkeje. Jei nori uzkilt, reikia pernesht kuno svori i prieki, t.y. "stengtis paziuret pro stieba kas yra uz bures kitoje puseje". Velgi, tam reikia vejo. Ir dar - kad lenta maziu dauzytusi per chopa, paversk ant pavejinio borto - labai padeda, nors ji ir ne formule.

Akinys
Prikabinti failai
DSC03706.jpg
Vartotojo avataras
Akinys

Burės numeris: 626

UNREAD_POST studentas 05 Geg 2005 17:13

sitai lentai didziausia galima bure yra apie 7m2. Naudojant didesne inventorius yra nesuderintas, todel ir gaunasi spinoutai. Zinoma turint daugiau igudimo galima ju isvengti, taciau toks inventoriaus derinys yra blogas, naudodamas toki inventoriu tu priprasi neteisingai plaukioti, del to tau net gali praeiti noras buriuoti apskritai...

visgi jei naudosi si komplekta (as tau to nerekomenduociau) stumk stiebo sarnyra kiek imanoma i prieki.

41
studentas

UNREAD_POST Gedas LTU76 05 Geg 2005 18:58

Net normaliai patarti, žmogui kuris jau turi inventorių, nesugebam :?
Algirdo lenta, kiek įsivaizduoju yra klasikinė slaom-race, burė taip pat į freestyle nepanaši, dėl to mano patarimai ir yra orientuoti į konkretų atvejį.
Jei bus patogu stumdyti vandenį, tai turi susitaikyti su spinautais ir nugaros skausmais glisuojant. Čia didelio pasirinkimo nėra. Studentas paminėjo vieną priešnuodį spinautui, tai šarnyro stumimas į patį priekį. Tada tavo burės jėgos centras taip pat pasislinks į priekį ir problema turėtų būti ne tokia opi.

Jėzau, tu nesusilaikai, tai ir aš pasakysiu, jog patogumas ir ankstyvas išglisavimas būtent yra ir mano preoritetas. Tu net neįsivaizduoji, kiek bendro mes turime ;)
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Romas 05 Geg 2005 21:04

Nusipirkes didesne bure visa sezona kovojau su spinautais. Dalinai isvengti spinautu padejo bures itempimo mazinimas - bures pilvo didinimas. Problema issisprende su ilgesniu vairu. Seip vairo ilgis ne pagrindinis parametras. Didele ytaka turi vairo forma ir lankstumas.
Su senu vairu problemu buvo ir be spinauto. Truputi paputus atrode viskas - pereborai, lenta nevaldoma. Dabar ir stipresnis vejas suteikia tik malonius pojucius.
Vartotojo avataras
Romas

UNREAD_POST Jezus 05 Geg 2005 21:34

Prioritetai vienodi, bet tu kai plauki tai viska darai per uzpakali :)

Nugaros skausmo nebejauciu nuo tada kai atsikraciau 9.0 kv.m :)

Gedai nesigink tau greitis aktualiau nei man, o man komfortas reikaligas prie mazesnio vejo negu tau su tuo paciu inventorium - tu gali atsisakyti komforto pie ribinio vejo ar negliso metu vardan didesnio greicio, as ne. Todel net davus vienodas universalias bures abiems (pvz crossoveri), inventoriaus reguliavimai skirtusi labai stipriai. Ir mes abudu turetume pagrindima savo reguliavimui nes tai darome ne is lempos. Cia ne ta situacija kad kazkuris neteisus.

Pradziai geriausia reguliuoti per viduri, kad galetu uzsikabinti tik isglisaves ir atidirbineti stovesena kad ir mano pasiulytu budu. Su laiku atsiras nuosavas stilius ir reguliavimas vyks ne todel kad Jezus taip pasake ar Gedas taip pasake o pagal pojucius. Sarnyra, giko auksti, bures itempimus juk turbut ir tu sureguliuoji kiekviena kart ivertines meteorologine situacija ir tai ka planuoji daryt, tiek vat apie universalu reguliavima.
Vartotojo avataras
Jezus

UNREAD_POST Laisvunas 06 Geg 2005 03:12

Romas,beje irgi teisus ....visi pelekai i pelekus panasus ,bet visi skirtingai elgiasi...gali buti,kad tamstos pelekelis koks nebut..keistas ?
Vartotojo avataras
Laisvunas

Burės numeris: 16

UNREAD_POST Rasius321 06 Geg 2005 16:32

Kažkaip skaičiau skaičiau ir nepamačiau niekur aiškiai parašyto vieno patarimo, kaip elgtis pagavus spinautą - reikia nukreipti lentos nosį lentos (judančios spinaute) judėjimo kryptimi - kad aplink pelekėlį vėl susidarytų normalus aptekantis srautas (visi rašė "pritraukti galinę" koją, kas matyt iš principo reiškia tą patį).
Dar galima bandyti kabintį vandenį priešinga lentos briauna, bet rizikuoji užkabinti per daug ir pagauti katapultą metančią tiesiai ant burės.
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
Vartotojo avataras
Rasius321

UNREAD_POST Romas 06 Geg 2005 16:56

Kad iseiti is spinauto as vienu metu stengiuos daryti tris judesius :
Kunas i prieki
Bure atidaroma
Stiebas i prieki.
Vartotojo avataras
Romas

UNREAD_POST Laisvunas 07 Geg 2005 03:03

Pirma ,ir bene svarbiausia prevencija ,kad viskas butu ,,ciki,,...geras pelekas,neperdidele bure,taisiklinga stovesena...ir nereiks kalbet apie spinautus...
Vartotojo avataras
Laisvunas

Burės numeris: 16

uztenka

UNREAD_POST Tomas 07 Geg 2005 11:17

man uztenka patraukti galine koja i save, priekine pastumti nuo saves ir vsio. vel plauki, bet Cibas teisus, kazkas negerai su inventoriumi jei spinautini, todel pries vaziuodamas prie vandens uzsuk pas Ciba ir nusipirk 1 dideniam vejui, viena mazesniam vejui vaira, tada universalus busi visomis salygomis.
Tomas
Vartotojo avataras
Tomas

UNREAD_POST Gedas LTU76 09 Geg 2005 02:05

Jei burė perdidelė, tai peleko mažinimas nepadės, net jei vėjas stiprus.
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Algirdas 09 Geg 2005 03:56

Jooo :scratch: viska atsispausdinu ir einu mokytis :) .Antradieni gal pabandysiu praktiskai.
Dar karta dekoju.
" Anyksciu rinktine "
Vartotojo avataras
Algirdas

UNREAD_POST Paulius818 09 Geg 2005 04:04

O kur bandysi antradieni? Tiksliau kokiame vandens telkinyje? Ir seip atvaziavus prie vandens manau, kad isaiskins dauk paprasciau. :)
Paulius818

Burės numeris: 0

Ankstesnis

Grįžti į Plaukimo technika, Inventorius

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių

Prisijungimas nariams