asmeniskai man nepavyko. Didesne dalis sukope.
Grupe sudare 8 zmones.
2 patyre, as ir 5 visiski naujokai.
Kadangi vienas zmogus del aukscio baimes pakilo tik iki 3400m. teko palideti siek tiek zemyn is kur saugiai galetu grizti iki papedes vienas. Tada pasivyjau grupe dar jiems nepasiekus 3800. Ten ir apsistojom del prastu oro salygu. Pagal prognozes sekancia nakti turejo buti 5-6 valandu gero oro langas. Dalis zmoniu atsikele apie 24 val ir pradejo ruostis kopimui. Apie 1 val dalis nuejo miegoti toliau dalis liko svarstyti ka daryti..kita dalis isejo.
mes pasvastem ir nusprendem, kad per ta langa nepavyks sukopti visai grupei del fizinio pasiruosimo, tad nusprendziau eiti vienas. Apie 2 val isejau. vejas nuo 0 iki 25 m/s . krituliai nuo kalediniu snaigiu iki zirnio didumo krusos. matomumas nuo 2 iki 50m. nuejus apie 200-300m nuo stovyklos pradejau sutikineti griztancius atgal. Pakankamai neblogu tempu pavyko pakilti iki 4300m. ten yra aliuminis namukas skirtas pasislepti nuo vejo. temperatura tokia pati kaip lauke tik dregme zenkliai didesne. Ejau tik su vienu litru geriamo vandens. Buvau visas slapias nuo prakaito ir krituliu, tad vaikscioju ratu, kad neuzmigciau ir kad apsilciau. Namuke radau miegancius 4 lenkus...pralaukiau apie 5 val. oras gereti nepradejo tad nusprendziau leistis zemyn. vietomis buvo toks debesis, kad reikedavo kokiu 10 minuciu , kad susiorentuoti kur link eiti. apie 9 val vel buvau 3800m. ten pavalges apsiles ir suzinojes naujausias prognozes ir kad kitas langas po dvieju dienu priemiau sprendima leistis zemyn. salygos ir apacioje buvo ne ka geresnes. visur priversta sniego tad kelia reikejo atradineti is naujo. nei i virsu nei zemyn tokiu oru niekas leistis nedriso. na bet po visokiu smulkiu nuotykeliu pasiekiau 1000 m virs juros lygio, kas yra CHAMONIX miestelis , kur manes lauke maistas ir silta lovyte, kuriuoje praleidau sekancias 14 valandu.
nuotraukas imesiu neuzilgo ... filmuko teks siek tiek palaukti