|
Viskas "žaliems" - klauskite, domėkites Profams pareiga tinkamai atsakyt All about kitesurfing - first steps to the sky
tomas123 08 Sau 2009 00:40
Sveiki RRD kaitu jodinetojai ar siaip tureje su siais kaitais patirties.Turiu pati pirmaji RRD hyper type berods 2007 metu  dvyliktuka ir devyniuke.Ir tuo paciu stai tokia problemele!Apie ja gal butu paprascau rasyti jusu vietine terminologija bet kadangi tik praeita vasara pradejau slapti vandenyje tai leisiu sau rasyti paprastais ukiskais terminais  bo nevisus slengus dar spejau ismokti ar issiversti  .O reikalas tas kad man nespejus pasikelti siuos kaitus ir gavus nedideli gusi ar siek tiek pritupus ir gavus stropu laisvuma keliantis ar besidedant lenta vandenyje ir sujudintam bangos ar dar kazkaip ne taip pajudejus vieninteli ka matau ,tai kaip sie kaitai leidziasi zemyn  Suprantu kad jus is karto turite man paruosta atsakyma.Taip,taip ciainikeli nera cia taip paprasta kaip tau atrodo :MOKYKIS MOKYKIS IR DAR KARTA MOKYKIS!  Teoriju daug:tai tu gal bara per daug buni uztraukes,turi zinoti kad kaitai laisvumo stropose nemegsta ir reikia stengtis jas laikyti ant itempimo,nelaikyk kaito 12val ir dar mase visokiu varijantu galimu kad isvengti kaito kritimo.Bet patikekite manimi simtai varijantu ismeginti,darysti papildomi mazgai vairavimo stropose nes lyg ir jos labai laisvos buvo ir nejautrios kaito vedziojimo atveju,bet kaitas visvie sekmingai krenta nuo menkiausio sujudejimo ar gusio.Gal kazkas su siais modeliais turejo panasios patirties ir kazkokiu sprendimu?Kazkur esu girdejas kad lyg ir barus tiems hyperiams keisdavo nuo kitu modeliu,ar tai stropas trumpindavo ar tai ilgindavo vien zo kazkaip juos tiuninguodavo.
-

tomas123
-
linas7777 08 Sau 2009 10:16
Tomai sveikas! Taip, pirmas Hyper Type turi ta beda, kuria kiek zinau antrame Hyperio modelyje rrd pasalino. Jei kaitus pirkai is Laisvuno, tai jis tikrai turetu patarti, ko nedaryti. Jei kaitus pirkai ne is Laisvuno, jis vistiek tau patars  Laisvunas Cibas, jo kontaktu pilna cia forume. sekmes, linas
-

linas7777
-
- Burės numeris: 7777
tomas123 08 Sau 2009 11:33
Viskas teisingai Linai,Laisvuno tie kaitai ir jis pats tous papildomus mazgelius ir uzriso ant stropu  ,bet kazin ar tai pakankamas sprendimas siai problemai salinti.Gal isties kazkas yra rades ar panaudojes koki EFEKTYVESNI veiksma siai problemai spresti?Aisku siuo klausimu ir LAISVUNA dar "patrievozinsiu" naudinga buvo is taves isgirsti ,kad sie modeliai turi sia problema,nes spotuose ir pats jautiesi visisku luzeriu nespejas i vandeni ibristi jau su krentanciu kaitu ir kolei mokaisi ,tai pradedi galvoti gal is ties tas reikalas ne man,gal ir toliau namuose vaseliu nerti 
-

tomas123
-
Silva 08 Sau 2009 13:05
Laba is dalies jus teisingai pastebit reikia susitiuninguot kaita pagal save.. Su hyperiu plaukiau nedaug.. bet jis yra labai jautrus kaitas bent jau pirmasis.. todel sau emiau panashu rrd Btype kuriuo esu labai patenkintas. kuo pasireiskia jautrumas ogi tuo kad kaita turi laikyt su tam tikru baro itempimu.. aiskinu paprastai 1 negali laikyt kaito atleistom stropom - arba baras atleistas iki galo (gaunasi depoweris kaitas neturi itempimo - atsparos tashko ir krenta) 2 negali laikyt kaito uztraukus ant maksimumo - baras uztrauktas iki galo prie saves (dar daznai pasitaiko sita problema ir kitiems kaitams.. kai pucia lengvas vejas o kaiteris noredamas gaut maksimalia galia uzkabina stropas ant maksimaliu valdymo mazgeliu) zodziu finalas toks kad atakos kampas pasidaro per didelis ir vejo jega nebepajegia kelt kaito.... kaitas krenta atbulas arba kiti sako stoll' ina (nuo anglishko stall- terminas is aviacijos) isvada 2 scenariju galima gydyti valdymo stropas risant ne prie maksimalios galios mazgo (maksimali reiskia mazgelis esantis arciau kaito prie valdymo stropos ir tolimiausias prie itempimo - centriniu stropu - taip gaunamas maksimalus atakos kampas) .. taip yra sumazinamas atakos kampas ir kaitas neturetu kristi uztraukus bara iki galo.. arba tiesiog negalima uztraukinet baro iki galo kai kaitas neturi greicio.. pvz kai darant kaito mosta kaitas kyla i virshu.. arba naudot maksimum setupa bet neuztraukinet baro kritinemis akimirkomis kai kaitas nori ishskristi i virshu -bara reikia atleist bent jau iki vidurio... paaiskint rashtu sudetinga reiketu parodyt o tai veda prie scenarijaus mokintis mokintis 
Kitebording, Extreme TV, IKO LVL2 www.kites.lt naish.lt naishkites.lt
-

Silva
- -
-
-
povilkami 08 Sau 2009 18:08
tomas123 rašė:Viskas teisingai Linai,Laisvuno tie kaitai ir jis pats tous papildomus mazgelius ir uzriso ant stropu  ,bet kazin ar tai pakankamas sprendimas siai problemai salinti.Gal isties kazkas yra rades ar panaudojes koki EFEKTYVESNI veiksma siai problemai spresti?Aisku siuo klausimu ir LAISVUNA dar "patrievozinsiu" naudinga buvo is taves isgirsti ,kad sie modeliai turi sia problema,nes spotuose ir pats jautiesi visisku luzeriu nespejas i vandeni ibristi jau su krentanciu kaitu ir kolei mokaisi ,tai pradedi galvoti gal is ties tas reikalas ne man,gal ir toliau namuose vaseliu nerti 
Vienintelis sprendimas - nusipirkti naują puikų gerą RRD kaitą  Rimtai, Hyperis turi tą savybę ir nieko čia nepadarysi..
-

povilkami
-
tomas123 08 Sau 2009 22:19
Ir siuos kaitus pirkau kaip rimtus  zenkliai pranasesnius nei bow! Paklojau apie 4500 lt. o kas tie rimti ,nauji ? type9,obsession ar naujas hyperis ? gal kas jau su jeis paplaukiojes ir gali charakterizuot ar palyginti? ir kaip tuos pardavinejant apibudinti perkanciajam? 
-

tomas123
-
povilkami 08 Sau 2009 22:43
Plaukiojau su visais tavo išvardintais. Type9 - revoliucija, mano mėgstamiausias. HyperType2 - ne mano mėgstamiausias  Obsession - labai įdomus kaitas, dar prie jo nepripratau, bet jis akivaizdžiai kala į klyną  Type9 - ko gero greičiausias mano apskritai bandytas kaitas (jėgos/greičio santykis, gal tik C-škės prilygsta greičiu), mažai jėgos prie "žemų apsukų", bet greitis įspūdingas. HyperType2 - ką aš žinau, nesukelia man didelių emocijų Obsession - turi labai daug jėgos "prie žemų apsukų", todėl šuolį labai lengva daryti ir jį padarius ore kabėti. Greitis kiek prastesnis nei Type9, bet tikrai geras. Tarkim 85kg raideriui, daugiau kaip 10,5 m2 nereikia.. Tai tiek iš mano pusės...
-

povilkami
-
tomas123 09 Sau 2009 10:28
nu issamiai sakyciau tik va klausimas ar besimokant su type9 ir dziaugiantis kekvienu nuplauktu metru jo greitis ir agresyvumas nebus verciantis ant sono dazniau nei reikia  ir ar mosikuojant ir "kerawojant "ramiau galima kontroliuoti tinkama plaukimo greiti 
-

tomas123
-
povilkami 09 Sau 2009 10:43
tomas123 rašė:nu issamiai sakyciau tik va klausimas ar besimokant su type9 ir dziaugiantis kekvienu nuplauktu metru jo greitis ir agresyvumas nebus verciantis ant sono dazniau nei reikia  ir ar mosikuojant ir "kerawojant "ramiau galima kontroliuoti tinkama plaukimo greiti 
Būtent todėl ir yra Type9 visų perkamas ir mėgstamas, kad jis, nepaisant savo greičio, yra labai stabilus kaitas. Jo nereikia non-stop prižiūrėti ore, šiek tiek užtraukus barą jis nepuola suktis, bet kai tau reikia jis suksis staigiai. Todėl ir pavadinau revoliucija, kad praėjo tie laikai, kai buvo greitas=agresyvus. Jis kaip arklys - švelnus ir ramus, kai tau to reikia, arba lekia nesveikai, kai jums abiems tai patinka... 
-

povilkami
-
tomas123 09 Sau 2009 11:17
aciu povilkami !!! da vienas klausimas tau kaip rrd specui jei nepabodau. gal gali apibudinti SOLUTION lenta.Reikia lentos ne kaip stalvirsis ,bet ir ne is maziausiu nesuprantu kokiam plaukimui ji skirta?
-

tomas123
-
Marijonas 09 Sau 2009 11:48
Kas nori šviesti, turi degti.
-

Marijonas
-
povilkami 09 Sau 2009 11:56
tomas123 rašė:aciu povilkami !!! da vienas klausimas tau kaip rrd specui jei nepabodau. gal gali apibudinti SOLUTION lenta.Reikia lentos ne kaip stalvirsis ,bet ir ne is maziausiu nesuprantu kokiam plaukimui ji skirta?
Dėkui, bet aš ne specas, Cibas specas  O Solution - čia jau Cibo reikėtų klaust, bet esu čiupinėjęs. Pigesnė, paprastesnės konstrukcijos, didesnė/platesnė lenta, ko gero labiausiai tinkanti raideriams, kurie nekelia sau tikslų skraidyti padangėmis ir atlikinėti triukus.
-

povilkami
-
tomas123 09 Sau 2009 12:05
Marijonai prie tavo type7 15metru stalvirsi turiu a su kuo valgyt ta soliusion lenta ?
-

tomas123
-
Marijonas 09 Sau 2009 16:00
tomas123 rašė:Marijonai prie tavo type7 15metru stalvirsi turiu a su kuo valgyt ta soliusion lenta ?
Jei tiesiai sviesiai... ..tai geriau jos isvis nevalgyt. Jei jau nusitaikes i RRD, tai imk POISON'a. Ju ir yra ivairiu dydziu...
Kas nori šviesti, turi degti.
-

Marijonas
-
avantmov 09 Sau 2009 19:48
na, Lazai ,uzbaik poema yspudingai 
-
avantmov
-
Grįžti į Pradedantiesiems / for beginners
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių
|