|
Problemos, triukai, patarimai. Inventorius
anukas 25 Bal 2009 16:31
Gedas LTU76 rašė:Na, o aš nevyniosiu. Tai klaida, kuri kainuos. Laiko, ar pinigu, bet kainuos. Ventainė vienintelis tavo išsigelbėjimas (tai kainuos pinigų). Jei buriuosi tik Lietuvoje (žemyne) kainuos laiko. Mano manymu, čia klasikinis forumų skaitymo ir tendencingo propagavimo pavyzdys su rezultatais. Pirmas dalykas, tai gal reikėjo tokią pačią žinutę, kaip pirmoji šios temos, parašyti ne nusipirkus, o prieš perkant naują lentą. Manau, kad būtų atkalbėtas nuo tokio pirkinio. Dabar turėtum formulę su 7-9 burėm, bei trapeciją. Su tokia įranga galėtum toliau tobulėti, mokytis išglisuoti, kabintis už trapkilpių, kišti kojas į kojakilpes. Sustartuoti VG renginiuose Eleikę, ar KM. Sezono pabaigoje tikrai glisuotum, o jei įdėtum tiek pastangų, kiek dabar reikės įdėti, tai sakyčiau pirmą posūkį glisę rudeniop irgi susuktum. Dabar pasiekti šį rezultatą bus sunkiau, daug sunkiau ir ilgiau. Žinoma, viskas įmanoma. Aš pats mokiausi su 98 litrų lenta... labai gerai žinau koks tai mokslas ir koks progresas per tris sezonus buvo... buvau studentas, labai užsispyręs. Važinėjau iš paskaitų kiekvieną vėjuotą dieną. Dabar, prisiminus, gaila to laiko, nes jis galėjo būti panaudotas progresui, tiesiog tada tokios įrangos nebuvo. Ar neturi galimybės Formulės susigrąžinti? Naujoji lenta, kartu su formule ir burėmis nuo 9,0 iki 6,0 tau atvertų žymiai didesnes galimybes ir buriuoti, ir tobulėti. ,
Gediminai, bet mano svoris ir lentos turis manau lb geras. Kiek jus sveriat jeigu mokinotes su 98l lenta? Formule susigrazinti tikrai nera galimybiu ir as visai jos nenoriu susigrazinti. Verciau i freeraida tada iskeisciau savaja.
-

anukas
-
- Burės numeris: 944
-
ezhys 25 Bal 2009 18:57
Su wingleideriu ismokau plaukt kai buvau 12, ant modernesniu daiktu perlipau kokiu 14. Trapecija ir kojakilpemis pasinaudojau pirma diena, kai pute stiprus vejas. Deja plaukiojau skolintu inventorium, del to daug buriuot neturejau galimybes. Veliau nusipirkau pirma savo lenta. Tai buvo kazkoks Exocet 120ltr, kuris buvo ganetinai siauras. Galiu pasakyt, kad ta lenta tikrai stabde mano progresa, nors litru ir svorio skirtumas buvo apie 50. Po kiek laiko nusipirkau Starboard Hypersonic 125ltr ir ~76plocio. Pirmas dalykas - su 8m2 bure glisuot pradedavau labai anksti, tik siek tiek veliau nei formulistai. Vejo diapozonas buvo tikrai geras, todel lakstydavau ir kai pusdavo daug. Laisvai issikeldavau bure su starshotu. Dabar, budamas 84kg svorio irgi issikeliu be problemu. Visiem pradedantiesiam patarciau nepirkti lentos, siauresnes nei 75cm. Tikrai prarasite labai daug laiko, kuri galetumet isnaudoti tobulejimui. Gerai pramokus, nuo tokio plocio lentos perlipti ant mazesniu nebus jokiu problemu. Anukas, pats buvau susidures su tavo problema, tik gal man nebuvo taip blogai, kaip tau, nes pagrindus buvau jau neblogai ivaldes. Tiesiog su siaura lenta kiekvienas judesys turejo but daug tikslesnis, todel tie pavejiniai posukiai kurie su hypersonic'u baigdavosi sustojimu, su ana baigdavosi maudymusi. Jei tikrai nori drozt, lekt, pasokt - isigyk platesne lenta, plauk su ja sezona ar du, o po to jau galesi pereiti ant bet ko. Su savo uzsispyrimu ir platesne lenta per metus pasistumesi norima linkme dau daugiau.
POINT-7 / FMX Racing / Reptile masts/ Patrik Diethelm boards / karolis1001@gmail.com+37067247914 Formula windsurfing - separates men from boys. 
-

ezhys
-
- Burės numeris: 1001
arnoldasmic 25 Bal 2009 19:41
Kai pries 2 metus ieskojau savo pirmo inventoriaus, visur radau informacija kad geriausias variantas lenta yra tavo svoris + 50. Taigi mano svoris 84, lenta nusipirkau 135 litru plotis 69cm. Labai panasus variantas kaip anuko  Skaitant visu pasisakymus, man uzkliuvo vienas dalykas. Kai zmogus susiduria su problema del per mazo litrazo ir plocio, beveik visi pradeda moko, kad reikejo pirkt didesne ir platesne lenta. Bet itariu jei klausimas butu uzduotas kokia lenta pirkt? Tai turbut dauguma siulytu tavo svoris +50 lenta  . Nes sunkesnes greitai atsibos, po metu reikes keisti, nes nebus su laivu progreso ir t.t. Mano patirtis su tokia lenta. Pirmas menesis bures traukinejimas is vandens, beveik be plaukimo  Ziurejimas i kitus kaip plaukia ir nervai, kad tu murgdaisi Praejus 2 metams naudoju trape, isglisuoju, bet istoju tiktai i priekine kojakilpe. Tai cia net ir nzn ar geras rezultatas. Gal su platesne lenta jau buciau dares posukius As manau jei anukas tures noro, tai iveiks ta lenta 
-
arnoldasmic
-
planktonas 25 Bal 2009 19:43
Anukai  , tu lipi ant visu minu kokios tik gali buti. Pasirinkti formule kaip pirma lenta - klaida, tu teisus kad jinai per trapi mokytis, aisku ji daugiau laiko praleis remonte nei ant vandens. Per sezona tu apie ja supratai tik tiek kad ji didele, uzima daug vietos garaze. bet nieko negali pasakyti apie jos plaukimo savybes, tu negalejai suprasti ar ji tau tinkama ar netinkama  . Nenoriu taves nuvilti, bet tu jau praradai metus. Nepergivenk busi vienas is daugelio  . Kokia klaida dabar, tu pasirinkai minimalu litraza pradinukui, negana to tu uzsidejai pacia didziausia jai leistina bure, tuo zenkliai pasunkindamas sau gyvenima, dabar situacija tokia tau bure per didele lenta per maza(tikiuosi ji be kemberiu  ) ant tokios lentos tau pats gazas butu 6- 6.2. Ka daryti kad neprarast 2 metu 1 keisti lenta i didesnio litrazo freeraida. 2(jeigu neiseina pakeisti lentos) isigyti ant tavo stiebo tinkama mazesne bure, kad ir padeveta iki 6.4. 3 (jeigu neiseina keisti lentos), vaziuoti i mokykla ventaineje(nutaikius veja), jeigu sunkiai seksis su sia lenta galesi pasinuomuot didesni friraida. 4 Jeigu neiseina nei vienas is siu punktu, vazineti visur paskui Girmanta Anukai aprasyk kiek ir kur plaukei su formule praeitais metais ir ispudzius, netingek padarysi gera ateinantiems. Anukai, siaip gerai kad esi uzsispyres, burlentejai tokie. Varysi kap zveris 
-

planktonas
-
-
kremliux 25 Bal 2009 20:08
man patiko pasirinkimas... lenta renkames pagal laisva vieta garaze... 
THULE: stogo bagazines; dviraciu,burlenciu,slidziu ir kt. laikikliai. www.kgk.lt +370 611 31363
-
kremliux
-
-
Gintas 25 Bal 2009 20:36
butum senesnis, gal patarciau del inventoriaus, del pratrypto kelio.
kai nebesusigaudysi patarimuose - plauk. tiesiog buk ant vandens. jei turi galimybe, buk ten, kur pucia. didink AZP.
PS: siaip sutinku su Gedo poziuriu, nes jis nekeicia to, ko negali pakeisti arti namu - salygu. kai atsakai sau i klausima, kur buriuosi, tada viskas tampa aiskiau. atsakyti i ta klausima gali po xx metu buriavimo. PS PS: Del formulistu ir freestaileriu priespriesos - kad suprasti ka nors reikia buti kazkuriuo is ju. PS PS PS: Forume dazniausiai nagrinejami "atsisakymo" vienos krypties vardan kitos atvejai. Visa tai pateikiama su kancios iskreiptu veidu ir reiksmingu tonu. "Papildymo" atvejai, kai plaukiama lengvo ir stipraus vejo lentmis, praktiskai nenagrinejami.
-

Gintas
-
-
Romas 25 Bal 2009 21:22
Paskaicius Girmanta : (ot: prisiziurejau elektrenuose tokiu ereliu su formulem ir ne formulem. prisipirke dideles irangos, ilipa i kilpas, uzsikabina ant trapes ir dreifuoja skersi. tuo metu as su 102x5.6 laksciau aplink nesustodamas. kartais jie isglisuodavo.
susidado ispudis kad kiekvienam ereliui reikia duoti po 102x5.6 ir visi lakstys aplink nesustodami.
-

Romas
-
anukas 25 Bal 2009 21:54
to arnoldasmic: kartais mes nebuvom susitike kazkuri tais cia savaitgali kauno jaht klube? to planktonas: bure simmer style 3XC 2007m su kemberiais..  extremaliai as cia varau.. tai as ir svarstau ar bure 6kv nusipirkti ar ka cia daryti.. Freeraid lenta kazin ar rasciau kokia nebrangia. Nes studentui pinigai tikrai nesimeto..  paskui Girmi turbut, kad neprivazinesiu tiek.. I ventaine butinai nuleksiu, noriu pats pazeti koks ten spotas ir kaip ten sektusi mokintis. Bet pirmiausia dar lysiu su savo iranga i vandeni ir ziuresiu ka dar galiu padaryti.. bandysiu vandens starta. O ar iseitu lenta uz kokius 600nupirkiti? jauciu nelabai.. Jeigu freeraida, tai kiek litru? Jei bure tai bekemberine ~6kv? Su formule plaukiau paezeriu ezere ir dusioj.. plaukiau kiek isejo.. as nusipirkau iranga viduryje vasaros, tai tiek ir to plaukimo, bet kiek leido oro salygos tiek plaukiau. to kremliux: tu netaip mane supratai, lenta tikrai nepirkau pagal laisva vieta garaze! as tiesiog norejau mazo ir lengvo inventoriaus, kad butu ji patogu nestis i vandeni ar transportuoti.
-

anukas
-
-
kremliux 25 Bal 2009 22:04
[to kremliux: tu netaip mane supratai, lenta tikrai nepirkau pagal laisva vieta garaze! as tiesiog norejau mazo ir lengvo inventoriaus, kad butu ji patogu nestis i vandeni ar transportuoti.[/quote] Nu niekaip nesuprantu tokio pasirinkimo... Pats esu visiskas cainikas, bet manau, kad inventorius renkamas pagal patoguma ir malonuma plaukimui, o ne nesiojimui ar transportavimui... 
THULE: stogo bagazines; dviraciu,burlenciu,slidziu ir kt. laikikliai. www.kgk.lt +370 611 31363
-
kremliux
-
-
Girmantas 25 Bal 2009 22:12
anukas rašė:To Girmantas: ka galetum patarti del mazesnes bures?
Labas, bures plota skaiciuot reikia pagal formule "x=didesnes plotas - 15-20%". t.y. dabar turi 7.5, sekantys dydis butu: 7.5-20%;7.5-15%=6.0-6.4 m^2 Atitinkamai pagal pasirinkima siose ribose, sekanti bure butu: 6.4-20%;6.4-15%=5.1-5.5 m^2 6.0-20%;6.0-15%=4.8-5.1 m^2 t.y. 4.8-5.5 ribose. variantas nr 1: pirkti 6.0-6.4 bure stipresniems vejams (nuo 8 iki 12 m/s). Tokiu atveju bus dienu kai pus gerokai virs 10, tada su 6ke bus per stipru. variantas nr 2: pirkti 5.0-5.5 bure stipriems vejams (nuo 10 m/s). Tokiu atveju bus dienu kai 7.5 bure jau bus didoka, bet pitakui gali dar ir neuztekti. is principo dabar ziurint i situs variantus, man asmeniskai kiek teisingesnis atrodytu pirkti ~5.3 bure, taip gal pavyktu issiversti sezona su dviem burem. galbut jeigu gerai seksis pasimazinsi didziaja bure. viskas priklauso nuo to kiek vejo bus si sezona. geriausia vertinti butu pagal tai kur esi nusiteikes leisti daugiausiai laiko. jeigu gali daznai buti prie kursmariu - tikrai bus dienu, kaip praeita savaitgali, kai pitakas bus pats tas. jeigu dazniau busi Kaune ar kituose ezeruose, galbut teisingiau butu eiti zemyn po zingsneli. p.s. dabar paziurejau, kad 7.5 kemberine. tada turbut ~6 bekemberine butu teisingesne bure. klausimas kiek isvis naudosi 7.5, reiketu ziuret ant kranto, kaip tas komplektas stovi.
Girmantas LT 69 Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
-

Girmantas
- -
-
- Burės numeris: 69
-
anukas 25 Bal 2009 22:25
kremliux rašė:[to kremliux: tu netaip mane supratai, lenta tikrai nepirkau pagal laisva vieta garaze! as tiesiog norejau mazo ir lengvo inventoriaus, kad butu ji patogu nestis i vandeni ar transportuoti.
Nu niekaip nesuprantu tokio pasirinkimo... Pats esu visiskas cainikas, bet manau, kad inventorius renkamas pagal patoguma ir malonuma plaukimui, o ne nesiojimui ar transportavimui...  [/quote] Tai pagal ka tu rinkaisi jeigu nepagal malonuma plaukimui???  Man pvz tasyt duris su 70 cm peleku buvo gruzas.. Stai tau ir atsakymas.
Paskutinį kartą redagavo anukas 25 Bal 2009 22:37. Iš viso redaguota 1 kartą.
-

anukas
-
-
anukas 25 Bal 2009 22:31
Girmantas rašė:anukas rašė:To Girmantas: ka galetum patarti del mazesnes bures?
p.s. dabar paziurejau, kad 7.5 kemberine. tada turbut ~6 bekemberine butu teisingesne bure. klausimas kiek isvis naudosi 7.5, reiketu ziuret ant kranto, kaip tas komplektas stovi.
As galeciau permesti nuotraukas savo inventoriaus kaip ant kranto viskas atrodo.. bure tai ideali, kaip nauja.. Beja plaukiosiu daugiau ezeruose, dusia, kauno marios, elektrenai ir pan. manau 7.5 man bus reikalinga. As irgi apie 6-ke galvoju.
-

anukas
-
-
-

anukas
-
-
prusas 25 Bal 2009 22:56
Paklausius profų reiktų apskritai nepirkti įrangos, o važiuoti į mokyklėlę kur gausi, jei iš tikrūjų gausi, atitinkančią tavo einamus sugebėjimus ir dienos vėją įrangą. Prie teisingo mokymo tai bus pats greičiausias tobulėjimo kelias  . Deja realybė šiek tiek kitokia. Tenka pastoviai ieškoti kaip padaryti vilką sotų ir avį sveiką. Todėl manau tavo spendimas tau teisingiausias; sezoną praplaukiojai ir jau gali nuspresti ko norisi.O kas dėl nusivylimo, tai per žiemą pernykščiai minimalūs įgudžiai išgaravo ne tau vienam  .
Ir tai praeis.....
-

prusas
-
Giedrius LTU11 25 Bal 2009 23:17
Nesigilinant i religinius karus - keli pastebejimai. As atplaukiojes koki 10 metu su reisbordu ir formule irgi isigijau panasaus kirpimo slalomine lenta (Seatrenda 115 litru, 59cm plocio atrodo). Nors AZP buvo tikrai nemazas, sita lenta buvo ishsukis. Apie glisavimo vejui esant < 8m/s per sekunde galima pamirsti (turejau beveik maksimalia tai lentai bure - 6.9m). Posukius glise padariau gal kelis per kelis metus. Kuo as tai lentai dekingas? Tuom kad po jos pasiemes normalu slaloma (105 litrai, 69cm plotis) pasijauciau vos ne kaip ant formules - ir posukiai pradejo gautis ir net venduot pradejau  P.S. lygiagreciai turejau ir formule. Taip kad nereikedavo Kauno mariose laukt tu >8m/s, kuriu budavo kelis kart per metus. Mano svoris ~80kg.
-

Giedrius LTU11
-
- Burės numeris: 11
-
Grįžti į Plaukimo technika, Inventorius
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių
|
|