EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

progresas po truputi....

Problemos, triukai, patarimai.
Inventorius

Re: visu demesio

UNREAD_POST anukas 26 Bal 2009 22:11

Galeciau istrukti, kad ir nuo mosklu, tai nera tokia didele kliutis, bet inventorius vilkaviski, masina pardaves. Kita savaitgali bandysiu atsivesti viska i vilniu. Ir masina ieskausi..
Vartotojo avataras
anukas

Burės numeris: 944

UNREAD_POST Martis13 26 Bal 2009 22:42

Naudokis betkokia proga istrukt ant vandens. NET IR TADA KAI NEPUCIA 12m/s kuriu tau reikia kad glisuotum. liska kai yra 5 ar 4 metrai. prie tokio vejo nepalakstysi (nesnekam apie formules), bet tikrai smagiai galesi padukti su bure :)
"No problem can be solved at the same level of knowledge at which it was created."
Albert Einstein
Mob: Astuoni 6 septyni 6 sesi 40 80
Vartotojo avataras
Martis13

UNREAD_POST Rasius321 27 Bal 2009 16:19

Čia visi apie įrangą, įrangą, "pirk didesnę, pirk mažesnę, sunku bus, formulės blogis, freestaileriai ereliai" blah blah blah. Aš pabandysiu įspėti pagrindinę tavo problemą, kuri stabdo visą progresą. Taigi, spėju, kad problema yra tame, kad tu bandai išstovėti, išlaikyti lygsvarą ant lentos. Blogas įprotis, greičiausiai likęs nuo formulės.
Tavo inventoriaus atveju lenta yra naudojama ne stovėjimui, o kojų atramai. Visa lygsvara yra laikoma ne balansuojant ant lentos, o naudojantis bure ir vėju. Nebūtinas vandens startas - kol trauki burę už startšoto, naudojiesi jos svoriu, tik ištraukęs turi stengtis pagauti vėją, kad burė vėl taptų pakankama atsvara. Beje, toks šiek tiek paradoksas, su kuriuo galbūt ne visi sutiks - pačioje pradžioje, kai problema yra iškelti burę ir išsilaikyti, didesnė burė gal net šiek tiek geriau nei mažesnė. Dėl tokios durnos priežasties - jos (masė) inercija didesnė. Kol išmoksi remtis į vėją, sunki bet stabili kemberinė burė gali suteikti neblogą atramą.

O dabar ir aš apie įrangą... Mažesnės burės su šia lenta tau tikrai reikia.
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
Vartotojo avataras
Rasius321

UNREAD_POST anukas 27 Bal 2009 18:25

Rasius321 rašė:Čia visi apie įrangą, įrangą, "pirk didesnę, pirk mažesnę, sunku bus, formulės blogis, freestaileriai ereliai" blah blah blah. Aš pabandysiu įspėti pagrindinę tavo problemą, kuri stabdo visą progresą. Taigi, spėju, kad problema yra tame, kad tu bandai išstovėti, išlaikyti lygsvarą ant lentos. Blogas įprotis, greičiausiai likęs nuo formulės.
Tavo inventoriaus atveju lenta yra naudojama ne stovėjimui, o kojų atramai. Visa lygsvara yra laikoma ne balansuojant ant lentos, o naudojantis bure ir vėju. Nebūtinas vandens startas - kol trauki burę už startšoto, naudojiesi jos svoriu, tik ištraukęs turi stengtis pagauti vėją, kad burė vėl taptų pakankama atsvara. Beje, toks šiek tiek paradoksas, su kuriuo galbūt ne visi sutiks - pačioje pradžioje, kai problema yra iškelti burę ir išsilaikyti, didesnė burė gal net šiek tiek geriau nei mažesnė. Dėl tokios durnos priežasties - jos (masė) inercija didesnė. Kol išmoksi remtis į vėją, sunki bet stabili kemberinė burė gali suteikti neblogą atramą.

O dabar ir aš apie įrangą... Mažesnės burės su šia lenta tau tikrai reikia.

Va cia butent apie mano problema jus ir apraset.. Man sunku isstoveti ant jos tol kol keliu bure..
Vartotojo avataras
anukas

Burės numeris: 944

UNREAD_POST aston 27 Bal 2009 19:33

Va cia butent apie mano problema jus ir apraset.. Man sunku isstoveti ant jos tol kol keliu bure..

Hugh...cia turbut Rasius aprase butent tai, kad keliant neturetu buti problemu isstoveti nes yra atsvara...

O del irangos karu tai deja ir man nepavyko isvengti pacios pirmosios minos...
Nors buvau isejes mokyklele, ikyriai mokytoju issiklausinejes koki man inventoriu pirkti ir t.t. Ir butent atsakymas buvo - geriausia butu freeride, xxx litru. Apie old, new school, ploti ir t.t. ne truputi neuzsiminta. [-X (kaskiek specialiai a?). Ash butent ir nusipirkau freeride, xxx litru (tiesa maza smulkmena- 60 cm plocio).

Po pirmo bandymo supratau kad kaskas netaip.. Mazas researh internete (google is your friend) ir jau kita diena turejau starboard go. Ir pirmo gliso ekstaze jau kaskur 5 karta bunant ant vandens.

Ash asmeniskai pavydziu zmonems kurie turi uzsispyrimo 2-3 menesius turkstis prie kranto kilnodami bure....Kaip sako yra du beribiai dalykai - tai visata ir zmoniu kvailumas.......nors del visatos turiu abejoniu.
aston

UNREAD_POST Fish-Bone 27 Bal 2009 19:58

aston rašė: Ir pirmo gliso ekstaze jau kaskur 5 karta bunant ant vandens.

Aš praėjusį sezoną atsistojau ant 58cm pločio oldschoolinio slalomo ir jau 3 kartą plaukdamas išglisavau :P
Sutinku, kad su freeridiniu inventoriumi viskas greičiau ir paprasčiau (pradinukui), bet nereikia verkšlenti, kad su kitokiu neįmanoma. Reikia plaukti ir stengtis.
O dėl to, kad pirmą kartą atsistojus ant lentos buvo sunku paplaukti, tai nemanau kad verta į viską spjauti ir eiti pirkt didesnės lentos. Jeigu taip būtų, tai man matyt reikėtų savo Twintip'ą mesti fūrai po ratais ir eiti ieškoti ~70cm pločio freerido. Aint gonna do it :twisted:
LTU 1617
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, your body thoroughly used up, totally worn out and screaming, "Woo hoo! What a ride!"
Vartotojo avataras
Fish-Bone
-

Burės numeris: 1617

UNREAD_POST Girmantas 27 Bal 2009 20:15

kokio plocio tavo tvitipas, ka? manai centimetras ar du tave isgelbes? :D
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST aston 27 Bal 2009 20:16

Fish-bonai ash neverkslinu ir nesakau, kad neimanoma....blin drambliai cirke isdarineja tokius dalykus....
tik mano ciainikisku supratimu metodas "step by step" yra protingas, o metodas "galva dauzyt i siena" yra neprotingas... Butent siame forume pradinukams turetu buti aiskiai ir konkreciai sakoma kaip reiketu nedauzyti galvos i siena...Paprasciausiai toki neprotinga veiksma gali daryti kasko nezinodamas....

Pasiklausius senu vilku irangos karu man paciam uzeina noras trankyti galva i siena... , nes nu karoce.....
ketvirtadieni nepucia, neimu savo titanika ir busiu laimingas :)
aston

UNREAD_POST Laisvis39 27 Bal 2009 20:33

jei pradinukas nenori daužyti galvos į sieną, jis turi įvertinti savo amžių, svorį, ūgį, sportiškumo laipsnį, galimybes buriuot kai pučia ir rinktis tarp didesnio Freerido, freerido ar mažesnių lentų tipo Freestyl ir Wave ir neteriojant laiko sukti ant vandens pratimus. ;)
plaukiau - laimingas
Veikla:
Dujų įranga automobiliams
tel.: 861464006
Vartotojo avataras
Laisvis39

Burės numeris: 39

UNREAD_POST Fish-Bone 27 Bal 2009 20:50

Aš visada nesuprasdavau, kokią įtaką turi buriuotojo ŪGIS, kai renkasi inventorių? Tipo čia gal kaip su snowbaordais - turi būti iki smakro? :? Ar jeigu žmogaus svoris 110kg, o ūgis 180cm, tai jis bus storas ir nerangus, todėl reikia didelės baržos, kad nevargtų?
Čia be bajerio - tikrai nesuprantu.

Girmi, gautųsi berods visi 7 cm :P Ir pagal Tavo aiškintą teoriją, kad 1cm į plotį tai kaip 5 litrai plūdrumo, tai jau teoriškai laimėčiau visus 35 litrus :) Galima ir šokius tada kelti ant tokios platformos :]]
LTU 1617
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, your body thoroughly used up, totally worn out and screaming, "Woo hoo! What a ride!"
Vartotojo avataras
Fish-Bone
-

UNREAD_POST Gedas LTU76 27 Bal 2009 21:43

Fish-Bone rašė:Aš praėjusį sezoną atsistojau ant 58cm pločio oldschoolinio slalomo ir jau 3 kartą plaukdamas išglisavau :P

Pirmą kartą ant lentos ir dar 58 cm pločio ir po trijų kartų jau glisavai??? Tai aš tada visiškas nevykėlis nes tiurškiausi su 58 cm pločio seatrendu porą sezonų ir vistiek glisas būdavo retas svečias...
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Martis13 27 Bal 2009 22:00

Pradejau plaukt su fanatic viper. Su juo ismokau kantrybes ir paiznau veja. Glisas budavo tas pats kas uzstumt traktoriu i kalna. Sunku isglisuot, o kai varai sunku islaikyt. Vakar atsistojau ant go ir GO GO GO :D kojos kilpose ir kabu po bure :) Kaip berods laimis sake. "Sedi, rukai...." :D sugaisau nei daug nei mazai. Metus.. Na gerai pusmeti :D
"No problem can be solved at the same level of knowledge at which it was created."
Albert Einstein
Mob: Astuoni 6 septyni 6 sesi 40 80
Vartotojo avataras
Martis13

UNREAD_POST Fish-Bone 27 Bal 2009 23:46

Gedas LTU76 rašė:
Fish-Bone rašė:Aš praėjusį sezoną atsistojau ant 58cm pločio oldschoolinio slalomo ir jau 3 kartą plaukdamas išglisavau :P

Pirmą kartą ant lentos ir dar 58 cm pločio ir po trijų kartų jau glisavai??? Tai aš tada visiškas nevykėlis nes tiurškiausi su 58 cm pločio seatrendu porą sezonų ir vistiek glisas būdavo retas svečias...

Tada mano masė buvo ~64kg. Prieš tai buvau buriavęs su visiškai oldschooline ~4m ilgio švertine lenta ir skudurine bure. Visą žiemą praleidau žiūrėdamas Beginner to Winner ir bandydamas suprasti kaip ten kas :) Posūkio normaliai nepadarydavau (ir dabar nepadarau) :)
LTU 1617
Vartotojo avataras
Fish-Bone
-

UNREAD_POST Gedas LTU76 28 Bal 2009 00:36

Fish-Bone rašė:
Gedas LTU76 rašė:

Tada mano masė buvo ~64kg. Prieš tai buvau buriavęs su visiškai oldschooline ~4m ilgio švertine lenta ir skudurine bure. Visą žiemą praleidau žiūrėdamas Beginner to Winner ir bandydamas suprasti kaip ten kas :) Posūkio normaliai nepadarydavau (ir dabar nepadarau) :)

Na, aš tada irgi buvau lengvasvoris, tikrai mažiau nei 70 kg. Patirtis gauta su winglaideriu padėjo suprasti vėją, bet tai lentai jo būdavo vistiek per mažai sezono metu, kad normaliai priprasčiau prie gliso ir jo jausmo.
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Rasius321 28 Bal 2009 09:32

aston rašė:Hugh...cia turbut Rasius aprase butent tai, kad keliant neturetu buti problemu isstoveti nes yra atsvara...

Ne, norėjau pasakyti, kad kaip dažnai būna, problema - smegenyse. Kol ten nepersijungia jungiklis, nurodantis kad kojos - ne pagrindinė lygsvaros laikymo priemonė - tol būna sunku. Po to irgi būna sunku :D
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
Vartotojo avataras
Rasius321

AnkstesnisKitas

Grįžti į Plaukimo technika, Inventorius

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Prisijungimas nariams