|
Problemos, triukai, patarimai. Inventorius
aston 04 Geg 2009 21:48
Kadangi kaip virduliukas nesu tikras ar ce problema bureje ar manyje (tarpinje) tai aprasysiu savo priestaringus ispudzius apie bure.
Plaukiant susidare ispudis, kad vienu halsu bure kaskaip neteisingai veikia. T.y. atrodo kad netraukia, nestabilus traukos centras - meto, veto, tampo, labai noriai suka pries veja, o meginant minimaliai reikalus pakoreguoti is karto gauni katapulta, tokio kaip ir "back pressure" ispudis kartais.
Kita puse viskas kuo puikiausiai. Kadangi mano nuomone plaukia ne inventorius o tarpine, tai pirma karta viska nurasiau savo igudziu trukumui.
O visai pasimeciau, kai kita karta atvaziavau prie vandens, susitakelavau. Ir kagi lygiai tokie patys ispudziai tik jau priesingu halsu.
Butu idomu is daugiau patyrusiu suzinoti ar gali tokie sposai buti su bure ir jeigu taip tai kur problema.(seip bure uzdeta ant jai tinkancio stiebo, datempta normaliai). Ar vistik cia problema tarpineje?
-
aston
-
Gedas LTU76 04 Geg 2009 22:20
Kokia burė, ar kemberinė, ar ne? Daugeliui, stipriau, ar silpniau pasireiškia tokie efektai. Inventorius nėra idealiai simetriškas, kaip ir pats žmogus. Bet toks stiprus skirtumas tikrai neturėtų būti dėl šių nesimetriškumų. Kadangi dar tik pažindiniesi su šiuo sportu ir nėra susiformavę stiprūs įgūdžiai, tai pasikeitusios vėjo ir vandens banguotumo sąlygos, gali įtakoti nepatogų plaukimą vienu ar kitu halzu.
Gero vėjo
-

Gedas LTU76
-
-
Fish-Bone 04 Geg 2009 22:22
O plauki su trape ar be jos? Jeigu su trape - blogoje vietoje kilpos. Jeigu be trapės - tai gal vienu halsu plaukiant stovėsena yra ne tokia stabili, stovi gal kiek per stačiai ir nespėji reaguoti į gūsius 
LTU 1617 Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, your body thoroughly used up, totally worn out and screaming, "Woo hoo! What a ride!"
-

Fish-Bone
- -
-
- Burės numeris: 1617
-
aston 04 Geg 2009 22:54
Bure be kemberiu. Nauja. Keli kartai vandenyje. Ispudziai panasus nepriklausomai plaukiant trapej ar be. Man keisciausia kad viena karta sunkiai plaukese viena puse . Ok. galvoju stovesena neteisinga ir pan (aka desinerankio principas). Bet sekanti karta negalejau paplaukti butent jau kita puse. ghmz. Ta kuria praeita karta visai be vargo glisavau trapej ir kilpose. Man buvo idomu ar buna tokie nuotykiai su burem. Geriausia reikes duoti profui ant kranto pabandyti, kad ismustu besiformuojanti kompleksa 
-
aston
-
Girmantas 04 Geg 2009 22:56
bures modelis, dydis, metai? stiebas? sutakelavimas? ar bures lates persivercia i kita stiebo puse? kiek pats plauki? kokia lenta? kokia patirtis? fizine bukle? ar vienodai kartu pasoktum ant kaires/desines kojos? ar vienodai iskeltum arbuza kaire/desine ranka? pradziai tiek 
Girmantas LT 69 Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
-

Girmantas
- -
-
- Burės numeris: 69
-
paulius718 04 Geg 2009 23:05
jei bure be kemberiu,gali but kad pakeitus halsa nepersivercia lates,todel vienoj pusej didesnis,kitoj mezesnis pilvas.pabandyk stipriau timptelt 
"Being able to sail upwind, whatever the situation, is the most valuable of all the windsurfing skills, whatever your level - and that's official" Peter Hart
-

paulius718
-
Martis13 04 Geg 2009 23:33
O jei ne timptelt tai ranka gal pastumt  Siaip kadangi plauki Arba i veja arba i paveji, tai manyciaukad gal dar ir sarnyra galima apkaltint?
"No problem can be solved at the same level of knowledge at which it was created." Albert Einstein Mob: Astuoni 6 septyni 6 sesi 40 80
-

Martis13
-
aston 04 Geg 2009 23:36
Girmantas rašė: ar vienodai iskeltum arbuza kaire/desine ranka? pradziai tiek 
Ash tai suprantu. Ir arbuza daugiau kartu iskelciau desine ranka. Bet mano topikas buvo apie mano vidines konfuzijas, kai viena diena daugiau kartu arbuza iskeli desine, o kita karta jau kaire 
-
aston
-
Girmantas 04 Geg 2009 23:44
atsakei tik i viena is mano uzduotu klausimu.
Girmantas LT 69 Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
-

Girmantas
- -
-
-
Gedas LTU76 05 Geg 2009 12:42
Na, arbūzai ir šarnyro padėtis nesikeičia keičiant halzą. Žmogus ir klausia, kodėl vieną kartą taip, kitą jau atvirkščiai? Jei burė be kemberinė, tai, kaip Paulius ir sakė, gali būti, kad latės nepersimeta į kitą pusę ir formuojasi nevienodos traukos jėgos. Tačiau sunku patikėti, jog jos būtų tokios skirtingos, kad verstų balansuoti ant katapultos ribos. Kurioje vietoje buriuoji ir kokio stiprumo vėjas buvo? Gali būti, jog sunkiau sekasi plaukti prieš bangą, dėl to vieną kartą problemos vienu halzu, kitą - kitu.
-

Gedas LTU76
-
-
Girmantas 05 Geg 2009 12:52
jeigu arbuzai ir sarnyro padetis nesikeicia, tai pasikeitus halsui - neturetu keistis ir plaukimo kryptis bangos atzvilgiu  bet kokiu atveju tai nebuvo svarbiausias klausimas is mano uzduotu. bet aston turbut jau issprende problema 
-

Girmantas
- -
-
-
aston 05 Geg 2009 14:06
Kogero teisus Gedas, nes viena karta buvo ŠV, o kita karta ŠR kartu su AŽP trukumu. Lates vartosi normaliai.
Dar prisiminiau viena smulkmena, tik nezinau ar tai gali praktiskos itakos tureti. Abu tuos kreivus kartus bure takelavau su uzstrigusiu stiebe prailgintoju.
Tai yra įstatai stieba i bure, uztrauki rankom (be virveliu) ir tada suki stieba kad islygiuoti bures ir prailgintojo ratukus. Tas sukimas buvo jau sunkus ir praktiskai rankom iki galo nebegaledavau dasukti kad islygiuoti. Likusi darba palikau virvelem, kas mano supratimu viska turetu atstatyti i vietas.
Negi tai gali tureti itakos?
-
aston
-
kestutisg 05 Geg 2009 14:56
aston rašė:Kogero teisus Gedas, nes viena karta buvo ŠV, o kita karta ŠR kartu su AŽP trukumu. Lates vartosi normaliai.
Dar prisiminiau viena smulkmena, tik nezinau ar tai gali praktiskos itakos tureti. Abu tuos kreivus kartus bure takelavau su uzstrigusiu stiebe prailgintoju.
Tai yra įstatai stieba i bure, uztrauki rankom (be virveliu) ir tada suki stieba kad islygiuoti bures ir prailgintojo ratukus. Tas sukimas buvo jau sunkus ir praktiskai rankom iki galo nebegaledavau dasukti kad islygiuoti. Likusi darba palikau virvelem, kas mano supratimu viska turetu atstatyti i vietas.
Negi tai gali tureti itakos?
o kam tu suki stieba, jei gali sukti tik prailgintoja? arba tiesiog prailgintoja teisinga kryptimi istatyti tada, kai jau rankutemis uzhtempei bure ant stiebo iki stiebo apachios? k.
"If you feel that you have everything under control, then you're simply not driving fast enough." - Mario Andretti, F1 car racer LTU2000 // +370 655 13374
-

kestutisg
-
aston 05 Geg 2009 15:16
kestutisg rašė:aston rašė: Abu tuos kreivus kartus bure takelavau su uzstrigusiu stiebe prailgintoju.
o kam tu suki stieba, jei gali sukti tik prailgintoja? arba tiesiog prailgintoja teisinga kryptimi istatyti tada, kai jau rankutemis uzhtempei bure ant stiebo iki stiebo apachios? k.
Paryskinau  (blim nebereikalo 3 gaudavau mokykloj uz rasinelius, nes manes zmones nesupranta  ) O kad komplektas stiebas-prailgintojas ne visai islygiuotai pacioj pradziuoj istatytas buvo tai mano klaida. Bet skubant ant vandens man tas net neuzsifiksavo. Tik dabar galvoj deliojant kuo tie kartai buvo kitoki ash atsimusiau i sia smulkmena.
-
aston
-
Grįžti į Plaukimo technika, Inventorius
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių
|
|