|
Viskas apie kaitus / Discussion about kites
ogohogo 24 Bir 2009 15:28
Sveiki, Gal kas galit pakonsultuoti kaip skirtingi baru dydziai itakoja kaito valdyma, t.y., ar labai jauciasi, ar is vis nerekomenduojama, ar nieko tokio, gal net geriau?? ir pan. Pvz. jei cabrinha bow 2008 metu orginaliai buvo su 50 baru komplekte, ar galima deti 45 arba 55 dydzio? Ar visgi man butinai reikia iesoti 50 (nes pameciau). Dekui, Mindaugas
-
ogohogo
-
povilkami 24 Bir 2009 18:52
Jeigu dėsi didesnį barą, kaitas pagreitės, jeigu mažesnį - palėtės. Žinant, kad Cabrina bow yra lėti kaitai, didesnis baras būtų privalumas.
-

povilkami
-
SauliusG 24 Bir 2009 20:01
povilkami rašė:Jeigu dėsi didesnį barą, kaitas pagreitės, jeigu mažesnį - palėtės. Žinant, kad Cabrina bow yra lėti kaitai, didesnis baras būtų privalumas.
Kaito greičiui baro plotis įtakos visiškai nedaro. Jei taip būtų, tai visi užsidėtų didžiausius barus ir nustotų skųstis lėtais kaitais. Valdymas tampa jautresnis, naudojant platesnį barą, todėl ir atrodo, kad kaitas pagreitėja. Gali pasibandyt ant vandens su skolintais kitokio dydžio barais, gal jie labiau lips. Bet imdamas gamintojo rekomenduojamą - neprašausi.
-
SauliusG
-
Kancler 25 Bir 2009 08:07
na is savo puses galiu pasakyt, kad si sezona, poto kai nutruko 10kes stropos, naudoju ant 12 ir 10 viena bara, t.y. 12ko bara, berods 50 cm. zymaus pasikeitimo naudojant 12 ko bara ant desimkes nepastebejau, bet teko su 10kes baru plaukti ant 12ko, tai galiu vienareiksmiskai pasakyti nesamoniu nesamone
-

Kancler
-
-
Acurd 25 Bir 2009 09:38
Aš naudoju viena 50cm barą16,12 ir 10. Kieti bachūrai varo su trumpais barais  .
-

Acurd
-
- Burės numeris: 0
povilkami 25 Bir 2009 09:44
SauliusG rašė:povilkami rašė:Jeigu dėsi didesnį barą, kaitas pagreitės, jeigu mažesnį - palėtės. Žinant, kad Cabrina bow yra lėti kaitai, didesnis baras būtų privalumas.
Kaito greičiui baro plotis įtakos visiškai nedaro. Jei taip būtų, tai visi užsidėtų didžiausius barus ir nustotų skųstis lėtais kaitais. Valdymas tampa jautresnis, naudojant platesnį barą, todėl ir atrodo, kad kaitas pagreitėja. Gali pasibandyt ant vandens su skolintais kitokio dydžio barais, gal jie labiau lips. Bet imdamas gamintojo rekomenduojamą - neprašausi.
Platesnis baras turi didesnį petį, todėl užtraukus vieną ranką, kaito vienas kampas sudaro didesnį atakos kampą. Iš esmės, tai pagreitina kaito sukimąsi. Tik yra vienas BET. Visi kaitai turi tam tikrą atakos kampo ribą, po kurios jis pradeda brakintis (back stall'as dar vadinamas). Jeigu baras bus per ilgas, užtraukus vieną pusę gali viršyti atakos kampo ribą ir tai gali labai pabloginti kaito kilimą posūkyje į viršų. Tokiu atveju teks ne taip stipriai užlaužti barą posūkyje, kad kaitas atgautų aerodinamines savybes ir normaliai kiltų į viršų. Tokiu atveju platesnis baras nereikalingas. Kiekvienu atveju reikia bandytis. Esu turėjęs kaitų, kur už dėjus platesnį barą gerokai pagerėjo valdymas. Tiesa, su kabrina tokių eksperimentų nedariau. Bet manau, kad +5cm tikrai neturėtų daryti neigiamos įtakos.
-

povilkami
-
bboy 25 Bir 2009 09:48
na as ant 9kes uzsidejas 55cm bara tikrai buvau teigiamai nustebintas ... laikant siaurai rankas bei paleidus viena ranka ore kaitas stovi 12toj niekur nejuda kadangi baro amplitude didesne (to nebuvo naudojant 45cm bara - kazkaip trumpesnis baras laikant siaurai labiau reaguoja) , o vat norint kaita uzmoti ir paemus kiek placiau kaitas (tas taikoma ir loopams) tikrai reaguoja greiciau negu su 45cm baru.. tad dbr naudoju TIK 55cm bara tiek su 13 tiek su 9 
Paskutinį kartą redagavo bboy 25 Bir 2009 10:09. Iš viso redaguota 1 kartą.
Jei kaituoji - gyveni...
-

bboy
-
povilkami 25 Bir 2009 09:50
Tu su Bestu plauki? Nes aš lygiai tą patį buvau pastebėjęs su senesniais Bestais...
-

povilkami
-
bboy 25 Bir 2009 10:08
povilkami rašė:Tu su Bestu plauki? Nes aš lygiai tą patį buvau pastebėjęs su senesniais Bestais...
Taip as plaukiu su 07m 9ke ir ir su 08m 13tuku
Jei kaituoji - gyveni...
-

bboy
-
SauliusG 25 Bir 2009 21:16
povilkami rašė:Platesnis baras turi didesnį petį, todėl užtraukus vieną ranką, kaito vienas kampas sudaro didesnį atakos kampą. Iš esmės, tai pagreitina kaito sukimąsi. Tik yra vienas BET. Visi kaitai turi tam tikrą atakos kampo ribą, po kurios jis pradeda brakintis (back stall'as dar vadinamas). Jeigu baras bus per ilgas, užtraukus vieną pusę gali viršyti atakos kampo ribą ir tai gali labai pabloginti kaito kilimą posūkyje į viršų. Tokiu atveju teks ne taip stipriai užlaužti barą posūkyje, kad kaitas atgautų aerodinamines savybes ir normaliai kiltų į viršų. Tokiu atveju platesnis baras nereikalingas. Kiekvienu atveju reikia bandytis. Esu turėjęs kaitų, kur už dėjus platesnį barą gerokai pagerėjo valdymas. Tiesa, su kabrina tokių eksperimentų nedariau. Bet manau, kad +5cm tikrai neturėtų daryti neigiamos įtakos.
Na jei tavo kaitui yra rezervas, tai platesniu baru jį ir gali išnaudoti, bet gamintojo rekomenduojamas turėtų būti subalansuotas tam kaitui. Man asmeniškai platus baras nepatinka. Reziumuojant, jei kyla klausimas kokį barą imti, tai patarimas būtų nenusipirkti per mažo, nes gali būti nemaloniai nustebintas. O geriausia būtų tiesiog pasibandyt.
-
SauliusG
-
ogohogo 25 Bir 2009 22:01
dekui visiems uz patarimus. Na kaip suprantu mazesni baro geriau neimt tikrai, o didesnis teoriskai neturetu pablogint zenkiai bent jau.
-
ogohogo
-
Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių
|
|