EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Donacio vs Jonas, paskutine diena akinio nasruose

Viskas apie kaitus / Discussion about kites

UNREAD_POST cliff 20 Lap 2006 20:54

Akinys rašė:uz santykiu aishkinimasi ne krante, gyvai ir tuoj po incidento, o forume -incidento dalyviams ir ju advokatams skiriu bausme:
- jums atimama teise iki 2007.04.01 buriuot Akinio Nasruose
hau!

sorry uz durna klausima, bet jau galima privartizuoti LT juros pakrante?
nes pora metriuku visai gerai butu isigyti:)
Vartotojo avataras
cliff

UNREAD_POST avantmov 21 Lap 2006 16:46

manyciau asmeniskumus reiketu palikti sone, ir jei kas mate ta situacija kitaip, galetu ja pakomentuoti...

o savo nuomone issakyti apie problemas ,manau nera blogai ,nors ji ir subjektyvi - pilni forumai konstruktyviu diskusiju, skirtingai ,nuo musu , kur daugumoje vyrauja asmeniskumu ir lyderiavimo problemos--jei yra issakyta nuomone,reiketu ja kontrargumentuot, kitaip gaunasi turgaus snekos
avantmov

UNREAD_POST Akinys 21 Lap 2006 19:27

cliff rašė:
Akinys rašė:uz santykiu aishkinimasi ne krante, gyvai ir tuoj po incidento, o forume -incidento dalyviams ir ju advokatams skiriu bausme:
- jums atimama teise iki 2007.04.01 buriuot Akinio Nasruose
hau!

sorry uz durna klausima, bet jau galima privartizuoti LT juros pakrante?
nes pora metriuku visai gerai butu isigyti:)

privartizuot gali tik Arunas LTU 109
Vartotojo avataras
Akinys

Burės numeris: 626

UNREAD_POST donacio 22 Lap 2006 00:53

Hola Lituanos,

Linkejimai is tarifos visiems. Visi kas cia esam turim gera laika :)

Oho matau smaginates jus cia visi,, ir vel visi tie patys.. twora, benzas, tata ir Co... :) Oi netveriat pykciu jus kazkodel visi..

Keke - jei tu viska matei tai prasyk ka matei. As rimtai. Viskas ten akimirksniu ivyko ir sono gal kam geriau matesi. Man gi pasirode kad Jonas tiesiog uzlido man ant kurso, o tai jau visai keicia reikalo esme.
Taip pat tavo ziniai, tas kuris yra virsuje (antvejyje) ir yra preikyje pavejinio paluki, turi pirmumo teise. O tas kuris tokioj situacijoj pavejyje plaukia prisiklijaves - labai rizikuoja. Tuo isitikinom abu su Jonu..
Na bet gal tavo liudijimas atsklesi kokiu kitu faktu.

Jonai - tas tavo isteriska skmbutis mane gerokai nustebino.. Po jo supratau jei kam ir reikia daktaru pagalbos tai tau.. Ir tu tiesiog apsipresk ar tu nori reikala issiaiskint ar tiesiog pyktis..?? Jei nori issiaiskint, tai atsakyk, ar nebuvo taip kad tu nifiga neapsiziurejes uzlindai man tiesiai ant kurso??

Tata, kuomet esi spaudziamas is pavejo (rasiua kad Jonas prilipes buvo labai per arti manes), ir nera kur detis, buna kad bangela ismusa lenta is po koju.. taip man ir nutiko.

As nematau problemu atsiprasyt uz reikala, bet kuomet girdziu tik isteriskas gargalynes is Jono puses ir nenora diskutuoti ir prisimint ivykiu eiga.. tai tuomet sia diskusija ties sia vieta geriau ir uzbaigti.

As asmeniskai neturejau jokio reikalo ir noro aiskinitis su Jonu.. Dar gi po ivykio prisiemiau kalte ir pasisiuliau atlygint nuostolius.. Taciau santykius aiskintis panoro pats Jonas.. Tai as sioj vietoj neturiu jokiu problemu - jei nori issiskaininkim!
Na ir dar Jonai visa ta tavo chamiska povyza po incidento.. kuris mano akimis ziurint buvo labiau nelaimingas nutikimas, nei mano kalte.. Na as pagalvojau to jau per daug..

Ramybes visiems :)
Raidinu FLEXIFOIL, CAUTION, LF, SKWLKR + MOKAU KAITUOTI (IKO LEVEL 2/ID 3181)
http://www.banginis.info
donato@banginis.info
+37068897888
Vartotojo avataras
donacio

UNREAD_POST Keke 26 Lap 2006 22:24

Sveikas Donacijau,

nors turbut tai ir bergzdzias reikalas tau atsakineti ir gaila man to sestadienio brangaus laiko, bet siekiant aiskumo ir zmoniu, kurie yra pradedantieji ar siaip uzsukantys i si foruma objektyvaus informavimo, issakysiu savo ir kitu gerokai labiau nei as pazengusiu kaiteriu nuomone... Tai ka as maciau - pasilieku sau (kad nebuciau apkaltinta subjektyvumu)... Bet tavo isvedziojimai pabodo daugumai cia besilankanciu, tad paanalizuosiu tavo priestaringus teiginius.

Kiek as pamenu , tai tu isirezei i mano kaito stropas, todel kad kaitas nukrito tau tiesiai ant kurso, tiesa?

Kaip tu galvoji, kodel tavo kaitas nukrito Jonui ant kurso? Todel kad tu buvai antvejinis ir visomis isgalemis pavojingai pjoveisi, kad tik nereiketu Jono aplenkti pavejui. Taip ir sakyk, kad kartais tau nusispjaut ant visu kaitavimo taisykliu ir saugaus atstumo. Kaip Jonas budamas zvakeje galejo matyti tave jei tu buvai jam uznugary?

Pagal sia ivykiu seka akivaizdu kad as buvau auksciau i veja (antvejinis) taciau ir plaukiau pirmesnis (plaukeme mes kairiu halsu abu), o pats buvai kiek atsilikes mnao atzvilgiu, t.y plaukei is paskos.

(tai gal pagaliau apsispresk ar jus plaukete abu ar Jonas buvo zvakeje) Pagal sia ivykiu seka akivaizdu kad pries aplenkiant Jona tau reikejo gerokai pjautis, vadinasi tavo kaitas atsidure ashtresniam kampe i veja, o tu pats tuo metu dar gerokai buvai atsilikes nuo Jono... Tu buvai atsilikes nuo jo net ir tada kai tavo kaitas apeidinejo Jono kaita.

Taip pat akivaizdu kad nebuvo tarp musu saugaus atstumo...

...Kurio budamas antvejinis, kontroliuodamas ir valdydamas situacija pats ir nesilaikei. O gal 10 m pagal IKO yra saugus atstumas?

Beveik suprantama prie onshoro sunku tuos atstumus suziureti.

O tai koks skirtumas onshoras ar sideshoras - kame tas "suprantama" - susidursi prie sideshoro ir sita kryptis bus nebepalanki? O gal tu kaip "saugus" IKO instruktorius savo mokiniams neleidi kaituoti prie onshoro, nes tai yra "pavojinga, nes negali del tik tau suprantamu priezasciu ivertinti atstumo"? :lol: Tai tavo mokinimo efektyvumas turbut prie tokiu salygu gerokai krenta.. :roll:

Trecias labai svarbus momentas. Gal pameni kaip mes kartu viens salia kito atsidurem?

Tai sita klausima perfrazuosiu kitaip :"Gal pameni kaip tu atsidurei salia Jono? (jis gi neplauke ir buvo zvakeje, o net jei jis, kitu tavo teigimu, ir plauke - tai buvo pavejinis !!...)

Speju gali ir neprisimint, nes net isvis manes nematei, kuomet net neapsiziurejas is "zvakes" startavai teisiai man ant kurso..

Kaip pavejiniui imanoma startuoti ant antvejinio kurso?????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Cia kazkokia nauja technika zinoma tik saugiai ir efektyviai mokinantiems IKO instruktoriams?????

Ir tikiuos zhinai kaip tuos vadina, kurie uzlenda ant kurso..??

Tu cia taikai sau? Nes ne Jono o tavo kaitas atsidure Jonui ant kurso...
Na na, labai idomu, tai kaip juos vadina????????

Taigi kaip viskas buvo pagal mane:
Plaukiu sau kairiu halsu link siaurinio molo, matau priesaky Jonelis zvakeje (ar lenta tu ten dejaisi ant koju ar ka darei as nzn, taciau kaitas buvo 12h o tu mirkai vandeny).

Jei matei Jona zvakeje priesaky ir tau, kaip anksciau teigei, "suprantamai" sunkiai besiorientuojanciam prie onshoro, o taip pat zinanciam ir deklaruojanciam sauguma instruktoriui turetu buti aisku, kad reikia apsisukti ir nuplaukti i kita puse, o ne ashtrinti sitacija ir lipti ant galvos... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ir staiga, net nekreipdamas jokio demesio pats sumojavai kaitu ir uzlindai tiesiai man ant kurso ( kokia 10 m zemiau).

Ne tik kad nelogishkas, bet ir absurdishkas teiginys, kurio net nesivercia liezuvis komentuot... Tokia nesamone galejo parashyt tik antra diena ant lentos stovintis ciainikas, mokintas tokio pat ciainiko...

As aisku su tokia situacija taikytis nenoriu ir is inercijos dar aplenkiu tave.. Na bet tu gi kruutas ir pilnas energijos bicas.. Tau ne i galva turbut nesove mintis praleisti mane plaukianti savu kursu..

Siuo teiginiu tu tiesiog irodai savo nekompetencija kaip IKO instruktoriaus, kurio pagrindinis tikslas mokinti zmones kaip išvengti panasaus incidento, kuri pats ir sukelei, o ne ji eskaluoti...

Todel tu isibegeji greitai ir pjauniesi visai salia manes nesilaikydamas saugaus atstumo..
Zodziu kokia morale, as kaltas jauciuosi tiek, kad nesustojau ir neuzleidau kelio arshiam bespridelshcikui..

Kas sioje situacijoje bespridelshcikas – manau jau aisku...

Kita vertus, kam noris kazkaip trukdytis ar keist kursa ar isvis sustoti, kuomet kazkas uzlenda tiesiai tau panosei..??

Be abejo nereikia trukdytis, nereikia keisti kurso, nereikia sustoti, bet tuomet mazu maziausiai deretu pataisyti savo forumo parasa, kuriame deklaruoji sauguma...

Na o rezultatas gavosi toksai: mums abiems lekiant visu ciongu (as 10-15m auksciau ir pirmesnis), man pakliuvo labai nepatogi banga. Kadangi apcioje buvai tu prilipes prie manes "kak bannyj list k zhope" man nebuvo kur detis ir teko plotis i ta banga o paskui ir snukiu i vandeni.. Kartu kaitas krito zemyn pagal kursa, na ir akimirksniu tu isirezei i mano stropas.. Juk taip buvo, Jonai?

10-15 m yra pakankamai didelis atstumas, daryti manevra ir apvaziuoti banga (jeigu ji jau tokia nepatogi) – tam pakanka atkristi 3 m... tai kaip suprast „neturėjau kurs detis??? Jeigu tu ir matei, kad neturi kur detis, tai kam tu ta kaita numetei Jonui ant kurso, vietoj to kad pastatytum ji i zvake???????
Taigi turėjai tris išeitis – pakeisti krypti, atkristi nuo bangos, arba bent jau ikritus pakelti kaita i 12 h – bet kuriuo is siu atveju butum isvenges susidurimo... – bet tu pats save ivelei i situacija, kurios kontrole pametei del igudziu stokos....
Beje tie epitetai „bannyj list, zopa ir tt“ puikiai atskleidzia tavo poziuri i kartu buriuojančius... Darom isvadas...

Jei as savo pasakojime neklystu ir tu sutinki su tokia ivykiu eiga, tai vyruti, geriau pasiklausinek vyresniu zmoniu apie elgesio vandenyje taisykles.

Norint aiskintis ivykius ateityje, butu malonu matyti konkrečius situacijos faktus, o ne priestaringus ir neatitinkančius tikroves teiginius... Kitaip bus tiesiog neverta kreipti demesio...

Na arba ateik pas mane - as tau isdestysiu ta pamoka.

Jeigu tu destai butent tokias pamokas, reiketu pagalvoti kaip tavo mokiniai vandeny turetu buti identifikuojami – idant išvengti tokiu ir panasiu situaciju vardan savo ir ju saugumo...

Reziumuojant pershasi mintis, kad kiekviename spote kuriame plauksi turetu kabeti tavo sugalvotos taisykles kaip reikia elgtis kiekvienam kaiteriui horizonte pamacius Donaciju... Nes neduokdie negalesi susitaikyti su mintimi kad spote plauksi ne vienas...

Aiskumo delei pridursiu, kad tai ne moralas (neturiu jokios teises to daryti), o patarimas - jeigu nemoki atsiprasyti ir pripazinti savo kaltes, bijant sugadinti savo kaip saugaus instruktoriaus reputacija - tiesiog vertetu patyleti.

Ramybes ir tau :)

Pasirasho Keke ir kompanija
Downwind'inu per gyvenimą...
Vartotojo avataras
Keke

UNREAD_POST Twora 26 Lap 2006 23:02

:shock: :shock: :shock:
nu jus cia raset tai turbut dvi dienas. pavargau skaityti. :D
neaisku tik ar bus tolkas... adresato minties vingiu gali ir nepasiekti...
bet forumo skaitytojai galetu ir isigilinti i konstruktyvia kritika ir kita karta atidziau skaityti pono donacijaus grieztus pasisakymus online.
HANG'n'LOOSE
Vartotojo avataras
Twora

UNREAD_POST Akinys 26 Lap 2006 23:11

kur mano alus ?

p.s.1. Jonai, pasakyk ar Donce cia rasho teisybe:
donacio rašė:As asmeniskai neturejau jokio reikalo ir noro aiskinitis su Jonu.. Dar gi po ivykio prisiemiau kalte ir pasisiuliau atlygint nuostolius.. Taciau santykius aiskintis panoro pats Jonas.. Tai as sioj vietoj neturiu jokiu problemu - jei nori issiskaininkim!

p.s.2. Keke, tu geriau papasakok ka matei (pvz ash nemaciau nieko, nes plaukiojau 200m aukshciau), o ne uzsiimk advokatavimu - negi Jonas pats saves apsigint negali ?
Paskutinį kartą redagavo Akinys 27 Lap 2006 04:00. Iš viso redaguota 4 kartus.
Vartotojo avataras
Akinys

UNREAD_POST Laisvunas 27 Lap 2006 03:42

Oj,bleeeeee.................,as ir nieko nemaciau...........oj blynnnnnn...........
Vartotojo avataras
Laisvunas

Burės numeris: 16

UNREAD_POST Akinys 27 Lap 2006 03:56

cibai, tau alus nepriklauso :P
Vartotojo avataras
Akinys

UNREAD_POST benzas 27 Lap 2006 14:20

Akinys rašė:kur mano alus ?

p.s.1. Jonai, pasakyk ar Donce cia rasho teisybe:
donacio rašė:As asmeniskai neturejau jokio reikalo ir noro aiskinitis su Jonu.. Dar gi po ivykio prisiemiau kalte ir pasisiuliau atlygint nuostolius.. Taciau santykius aiskintis panoro pats Jonas.. Tai as sioj vietoj neturiu jokiu problemu - jei nori issiskaininkim!

p.s.2. Keke, tu geriau papasakok ka matei (pvz ash nemaciau nieko, nes plaukiojau 200m aukshciau), o ne uzsiimk advokatavimu - negi Jonas pats saves apsigint negali ?

Klausyk akiny tu turbut tingejai skaityt viska ka parase keke..nieks cia neadvokatauja.
Tai isanalizuotas tekstas kuriuo kebabas megina save issukt, bet taip levai...Dangstydamasis IKO vaidina autoritetinga eksperta, bet raso totalias nesamones, nevengdamas izeidinejimu!!!!!!
Sios analizes tikslas atkreipti demesi pradedanciuju ir norinciu pradeti kaituoti zmogeliuku demesi ir kritiskiau vertinti tokio IKO "instruktoriaus" priestaringus pasisakymus(teiginius)...
Vartotojo avataras
benzas

UNREAD_POST Tomoshius 27 Lap 2006 14:50

Skaitau ir matau kad vel mes visi labai draugiski, bet si karta cia jau ne kaitioru ir burlenteju klausimas, o kaitioru vidinis. Ziauru ;) Nezinau kas kokiomis cia taisyklemis remiasi. As budamas egipte paziurejau RedSeaZone spoto taisykles kurios paruostos pagal IKI (bent jie jau taip ten parase) ir ten parasyta ir nupiesta buvo daug situaciju, bet esme buvo tokia, kad didelemis raidemis buvo parasyta: bukite draugiski ir geranoriski vienas kito atzvilgiu ir tada turesime gera laika. ( Tik angliskai) Kiek suprantu, kiek pats maciau ir girdejau is abieju pusiu, tai p. Donce mate jona, mate kad stovi zvakeje ir t.t. Jonas nemate P. Donces. Donce, jei matai kad zmogus murkdosi, tai negi taip jau sunku buvo apsisukti, sustoti palaukti ar kazkas panasaus, negi buvai pasigaves savo gyvenimo banga ir plaukti siame gyvenime buvo like 2 min, kad negalejai tiesiog palaukti? Broveisi tikrai nei saugiai nei efektyviai, tiesiog broveisi matydamas visa situacija ish sono o pasekoje turime tai ka turime. Tikiuosi tu su masina ne lygiai taip pat vazineji, nes bijosiu su masina atvaziuoti i pajuri :lol:
Flyin' Monkeys Team
Vartotojo avataras
Tomoshius

UNREAD_POST Omonas 27 Lap 2006 15:16

Nu paskaitinejau, paziurejau. Man viskas aisq.
Galim tema uzdaryti...
Prikabinti failai
1.jpg
Paskutinį kartą redagavo Omonas 27 Lap 2006 17:00. Iš viso redaguota 1 kartą.
Omonas

UNREAD_POST Audrius 27 Lap 2006 15:23

baik tu, pacia idomiausia tema uzdarineti...
:lol:
Audrius
LTU 35
Vartotojo avataras
Audrius

UNREAD_POST Jonas 108 27 Lap 2006 16:57

Akini, jeigu butum tu ar bet kuris kitas Lietuvos kaiteris i mane atsitrenkes butume visi gardziai ish to pasijuoke ir tas ivykis butu seniausiai pamirstas.

Bet cia prigrybavo tamsta visazinis.

Kur plaukia geriausiai (............),keista nejaugi iko tik teorines zinias tikrina. (ir tos kazkokios iskreiptos) gal sias taisykles reiketu pavadinti. Kebabo rules.
Tas kuris gali pakomentuoti bet kuria situacija (save keldamas, kita menkindamas) Slykstu man net rasyti.
ir daug daug panasiu bairiu....

Geros ziemos pradzios, susitiksime kitais metais. Su linksma kompanija 20kaitioru ir 10burlenteju isjudame i brazil.
shop on line,
www.boardsports.lt
BoardSports LTD
+37061680088
Vartotojo avataras
Jonas 108

UNREAD_POST Akinys 27 Lap 2006 17:56

Jonai, taip ir nepasakei atsiprashe jis taves tada krante ir pasiule padengt nuostolius ar neatsiprashe. Visas meshlas, kuris ishlindo cia i foruma ish esmes priklauso butent nuo to momento i kuri ash ir noriu atkreipt demesi:

- jei Donce neatsiprashe, tai tada jis elgiasi tikrai netinkamai.
- jei buvo taip kaip jis rasho (kad jis atsiprashe, o tu kol kas to nepaneigei), tada Jonai, sorry - taip reikalai tarp vyru netvarkomi.
Vartotojo avataras
Akinys

AnkstesnisKitas

Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Prisijungimas nariams